Skip to main content

Veilige gemeente

De gemeente van Jezus Christus behoort een veilige plek te zijn, een gemeenschap waarin mensen met respect en open met elkaar omgaan en geen misbruik maken van relaties. Goede omgang willen we bevorderen, misbruik willen we voorkomen en waar dat plaatsvindt of plaatsvond ertegen optreden.

Onder de titel 'Een veilige gemeente' bouwen we met elkaar aan een cultuur van veiligheid en heiligheid, van verantwoordelijkheid en aanspreekbaarheid. Zodat de gemeente een plek is en blijft waar veilige ruimte is voor mensen om te groeien in hun geloof, zowel samen als gemeenschap als individueel.

Voor gemeenteleden

Het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is doorgelinkt naar Jellien Westerink en Bert Veneberg. Jellien Westerink is vertrouwenspersoon in de Baptistengemeente Harderwijk en Bert Veneberg is vertrouwenspersoon in Baptistengemeente Ede Op Doortocht. Een van beiden zal de mail verzonden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. beantwoorden.

Klachtencommissie SEM

In het reglement Arbitragecommissie, commissie Vertrouwenspersonen en klachtencommissie wordt in artikel 3F verwezen naar de klachtencommissie van de Stichting Evangelisch Meldpunt, ofwel de SEM (voorheen SGL).

De klachtencommissie van de SEM heeft de volgende klachtenregeling verbonden aan deze code: