Zending

Via onze landelijke geloofsgemeenschap Unie-ABC zijn we als gemeenten en individuele gelovigen betrokken bij een groter geheel. Op dezelfde manier staan we als Nederlandse christenen niet op onszelf – we zijn verbonden met de wereldwijde kerk van Jezus Christus, deels ook weer verzameld in organisaties van gelijkgestemden – een wereldwijde familie van Baptisten- en CAMA-leden.

Die verbondenheid geven we onder meer handen en voeten via zending en diaconaat. Daarbij ondersteunen we enerzijds onze broeders en zusters die het Evangelie brengen op plekken die vaak minder florissant zijn dan wat wij gewend zijn. Tegelijk krijgen wij ook de mogelijkheid om via hen deel uit te maken van hun bediening om het Evangelie juist daar te brengen waar het goede nieuws van de hoop zo ontzettend welkom is. We werken daarin met de beleidskaders Unie-ABC Zending 2019-2022, zoals vastgesteld in het najaar van 2018.

Boudewijn van SchoonhovenContact

Met ingang van 2021 verzorgt CAMA Zending de informatievoorziening en het onderhouden van de contacten voor Unie-ABC.

Contactpersoon is Boudewijn van Schoonhoven
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel. 06-410 280 96

Projecten van hoop

Unie-ABC selecteert jaarlijks twaalf 'projecten van hoop': projecten van gemeentestichting ver weg en dichtbij, projecten van praktische hulp op plekken waar de nood hoog is. Projecten binnen onze wereldwijde Baptisten- en CAMA-families, ondersteund door partnerorganisaties die in dat netwerk werkzaam zijn, en steun aan onze eigen gemeentezendelingen.

  • Lees hier alles over de Projecten van Hoop 2021
  • Vind hier het collecterooster 2021

Uw gift of de opbrengst van uw collecte kunt u overmaken op bankrekening NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie van Baptistengemeenten o.v.v. de naam van het project. We zorgen ervoor dat het geld dan op de juiste plek terechtkomt. Van de giften wordt een klein percentage gebruikt voor de bekostiging van de fondswerving.

Noodfonds

Bij rampen stellen we het noodfonds open. Gemeenten kunnen daarvoor collecteren, en gezamenlijk bieden we hulp. Noodhulp via Unie-ABC betekent in principe geven aan het werk van lokale Baptisten- en CAMA-gemeenten. Daar waar dat niet mogelijk is, kiezen we voor hulp via christelijke ontwikkelingsorganisaties. Het is ook mogelijk te geven voor het noodfonds zonder dat er een concrete actie loopt. Uw bijdrage wordt dan gebruikt om hulp te bieden in een volgende noodsituatie. Het noodfonds is daarom ook één van de twaalf uitgekozen projecten van hoop.

Ondersteuning gemeentezendelingen

Bij het uitzenden van zendelingen komen allerlei zaken kijken: roeping, missie, financiën, een thuisfrontcommissie, de steun van de gemeente, enz. Hoewel de Unie zelf geen zendelingen meer uitzendt, wil ze wel plaatselijke gemeentes ondersteunen, met name door advies en het leggen van verbindingen.

Ook is er een ondersteuningsfonds bedoeld voor scholing, begeleiding en reïntegratie van zendelingen. Hieronder vindt u meer informatie over de mogelijkheden van het fonds, en kunt u het aanvraagformulier downloaden. U kunt gerust contact opnemen met Boudewijn van Schoonhoven (gegevens hierboven), contactpersoon voor zending, die u graag informeert over de mogelijkheden.

Postzegels  

Uw oude postzegels, ansichtkaarten, ijzer en sigarenbandjes zijn geld waard! Sinds vele jaren sparen mensen uit diverse gemeenten hun 'oude rommel' op, om die vervolgens ten goede te laten komen aan zendingsprojecten. Broeder Jacco Pranger (de 'postzegelman') verkoopt de gebruikte postzegels en andere spullen, opgesomd in het INZAMELALFABET voor de zending.  

Kleine spullen kunnen ingeleverd worden tijdens de Algemene Leden Vergaderingen, voor de grote kunt u contact opnemen met br. Pranger.

Jacco Pranger
Noorderdiep 264
9521 BK Nieuw Buinen
Tel. 06-21831002
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen! Staat u al ingeschreven bij de nieuwsbrief van de Unie- of ABC gemeenten? Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-2103023
Tel. Seminarium:
020-2103024
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kom in contact

© UNIE-ABC. Een fusie tussen de Unie van Baptistengemeenten en de ABC gemeenten in Nederland.

Alle Rechten Voorbehouden

Tot slot