Skip to main content

Pioniersplek uitgelicht:

Zuidoost Drenthe: Kliederkerk Klazienaveen

Als Vrije Baptistengemeente de Regio zochten we naar een manier om missionair kinderwerk op te zetten en de Kliederkerk is een prachtig middel om dit handen en voeten te geven. Iedere 6 à 7 weken is er een Kliederkerk waarbij de drie pijlers Samen Vieren, Samen Ontdekken en Samen Eten de structuur bepalen.

De kernwaarden zijn: laagdrempelig en gastvrij, Bijbelverhalen centraal, relaties, omgevingsgericht, creatief en alle leeftijden samen. De Kliederkerk is voor (groot)ouders/verzorgers en hun (klein)kinderen, dus voor het hele gezin. Samen helpen we elkaar in het ontdekken van wat geloven in God en het volgen van Jezus kan betekenen in het dagelijks leven. Kliederkerk Klazienaveen heeft een promoteam dat met een kleurrijke tent regelmatig op de weekmarkt staat. Kinderen kunnen er leuke dingen doen, we spreken de ouders aan en delen flyers uit. Vanuit de tijd van de turfwinning is er veel wantrouwen ontstaan naar ‘de kerk’. Het is ons verlangen om met de Kliederkerk te bouwen aan een positieve manier van kerk-zijn, waardoor de huidige generatie weer zicht krijgt op onze liefdevolle God en Vader.

Internet: Kliederkerk Klazienaveen / VBG De Regio – Kliederkerk
Contact: Miriam Zwiggelaar, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Andere pioniersplekken: