Skip to main content

In contact via de Unie-ABC-app!

Van harte welkom om je via de Unie-ABC-app te verbinden met broeders en zusters in het hele land! 

App 2 web

Aanmelden

 • Download en installeer de app via Google Play of de Apple App Store op je telefoon. (Onze app heet 'Unie-ABC' - je ziet ons logo erbij staan.)
 • Om een account aan te maken moet je eerst je mailadres en een wachtwoord invullen. Via een link in je mailbox kun je vervolgens je account aanmaken: hiervoor vul je je voor- en achternaam in en upload je een profielfoto.
 • Tip: gebruik je persoonlijke mailadres en niet bijvoorbeeld het mailadres van je functie in de gemeente (bijvoorbeeld het secretaris- of penningmeester-adres). Zo kun je je account ook blijven gebruiken als je functie stopt. Je kunt je mailadres namelijk niet wijzigen in je account.
 • Als je een account hebt aangemaakt, kun je bij je profiel (klik op het icoontje rechtsboven, en kies dan 'Bewerk profiel') meer informatie over jezelf invullen. We vragen je om bij het eerste veld van 'Functie' de naam en plaats van je Unie-ABC-gemeente in te vullen en bij het volgende veld van 'Functie' de eventuele functie die je in je gemeente hebt. Als iedereen dit invult, kun je zowel mensen uit bepaalde gemeenten opzoeken als bijvoorbeeld alle penningmeesters, jeugdwerkers of voorgangers. 

Verschillende groepen

App in beeldVoor iedereen die bekend is met sociale media, met name Facebook, zal de app voor zichzelf spreken. Maar toch nog even in heel kort een uitleg van hoe het werkt. 

 • De app bestaat uit verschillende groepen die je kunt volgen, bijvoorbeeld een groep over het project Samen Jong, een groep over Zending, een groep met nieuwtjes uit lokale gemeenten en een groep waarin een wekelijkse overdenking bij een Psalm wordt gedeeld. Van sommige groepen ben je automatisch lid zodra je je account hebt gemaakt. Je kunt deze groepen ook weer verlaten. Van groepen waar je lid van bent, krijg je de updates in je eigen tijdlijn te zien (die zie je als je de app opent en kun je ook terugvinden als je linksboven op het rondje 'Mijn Unie-ABC' klikt). 
 • In de rondjes bovenaan zie je de verschillende groepen waar je lid van bent. Als je op zo'n groep klikt, zie je berichten die in die groep zijn gedeeld, de nieuwste bovenaan. 
 • De groep Unie-ABC is de groep vanuit het kerkgenootschap: de berichten die daar worden geplaatst ziet iedereen. 
 • In de meeste groepen kunnen alle leden berichten delen: het belangrijkste doel van de app is om als Unie-ABC'ers onderling in contact te komen. Je kunt ook reageren op de berichten van anderen: door een berichtje te schrijven of een icoontje aan te klikken. Tip: deel in de groep 'Gemeentenieuws' eens een nieuwtje vanuit je gemeente, zodat we elkaar beter leren kennen en met elkaar kunnen bidden en danken! 
 • Als je bij de rondjes bovenaan helemaal naar rechts gaat, kun je klikken op 'Ontdek groepen': daar zie je welke groepen er zijn en kun je kiezen welke je wilt volgen.
 • Als je lid bent van een groep, ontvang je in principe een melding op je telefoon als er iets nieuws wordt geplaatst. Dit kun je per groep ook uitzetten. Door wat langer op het plaatje van de groep te drukken, kom je bij 'instellingen' en daar kun je onderaan bij 'Meldingen' aangeven of je voor die groep nog berichtjes wilt ontvangen. Zo niet, dan kun je als je in de app bent natuurlijk wel zelf de laatste berichten in de betreffende groep bekijken.

Geven

Er is een mogelijkheid om een gift te geven aan (een project van) Unie-ABC, bijvoorbeeld bij een noodhulpactie. Daartoe zie je onderaan het icoontje 'Geven'. Dit werkt zo:

 • Je waardeert eerst je saldo in de app op door via iDeal een bedrag van je bankrekening over te schrijven. Dit bedrag komt dan terecht op de bankrekening van Unie-ABC, maar wordt apart gezet tot je een specifieke bestemming voor de gift hebt gekozen. Dit kan ook in delen.
 • Stel dat je 50 euro overmaakt via iDeal, dan komt in je app je tegoed van 50 euro te staan. Als je 20 euro wilt geven aan het Project van de maand, kun je dat invullen en doneren. Unie-ABC bestemt dat bedrag voor het betreffende project. De overige 30 euro blijft in je app staan tot je dat voor een specifeke bestemming doneert.
 • Let op: je kunt het geld niet terugboeken vanuit de app naar je bankrekening! De reden om eventueel in één keer een groter bedrag over te maken dan je op dat moment wil geven, is dat iDeal per transactie kosten rekent: die betaal je dan dus maar eenmalig over het totale bedrag waarmee je je app opwaardeert.

Vragen

Heb je vragen over de app? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stel je vraag in de app, bijvoorbeeld in de #durftevragen-groep!

 

App 3 web