• Organisatie:
  Christelijke Hogeschool Ede
 • Aanvang:
  12-02-2021
 • Opgave tot:
  05-03-2021
 • Locatie:
  De Basiliek, Wiltonstraat 56, Veenendaal
 • Omvang:
 • Aantal deelnemers:
 • Trainer(s):
 • Extra informatie:
 • Prijs:
  € 0,00

Masterclass Eenzaamheid

Eenzaamheid kan iedereen treffen, is van alle leeftijden en je hoeft zelfs niet alleen te zijn om je eenzaam te voelen (M. Spitzer)

Eenzaamheid is een groot erkend probleem in onze samenleving. Het is niet voor niets dat de overheid een landelijke campagne is gestart ‘Een tegen eenzaamheid’. Hiermee doet de overheid een beroep op iedereen om naar elkaar om te zien. 
Maar is dat genoeg om de trend van eenzaamheid te doorbreken? Als professional in een mensgericht beroep houdt deze vraag je misschien wel bezig. Van dichtbij herken je hoe schrijnend eenzaamheid kan zijn en je merkt ook hoe lastig het is om deze problematiek echt aan te pakken.

Als jij zo’n professional bent, die concreet en praktisch het verschil wil maken voor eenzame mensen, dan is deze masterclass interessant voor jou.

Deze masterclass helpt je namelijk om een duurzame aanpak te ontwikkelen, waarmee jij in jouw beroepspraktijk direct aan slag kan. Je leert zicht te krijgen hoe je eenzaamheid kunt herkennen, wat de gevolgen van eenzaamheid zijn en welke interventies kunnen helpen om patronen te doorbreken. Niet het oplossen van eenzaamheid staat centraal, maar het zoeken naar waar zingeving kracht kan geven om met de eenzaamheid om te gaan is de rode draad door de masterclass.

Studiebelasting: 90 uur (ongeveer 6 uur per week gedurende de hele masterclass)

Deze masterclass is speciaal ontwikkeld voor mensen die als HBO- professional in een mensgericht beroep werken: in de zorg, welzijnsinstelling, praktijkondersteuner huisarts, pastoraal werker of onderwijs. De verschillende achtergronden van de deelnemers zorgen voor een rijk pallet aan ervaringen, waardoor er veel van elkaar geleerd kan worden. Een aantal jaren ervaring is aan te bevelen.

Heb je twijfels of deze masterclass geschikt is voor jou, neem gerust contact op met de coördinatoren:
Arnolt Stijf: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Heleen Dekker: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen! Staat u al ingeschreven bij de nieuwsbrief van de Unie- of ABC gemeenten? Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-2103023
Tel. Seminarium:
020-2103024
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kom in contact

© UNIE-ABC. Een fusie tussen de Unie van Baptistengemeenten en de ABC gemeenten in Nederland.

Alle Rechten Voorbehouden

Tot slot