Pastoraat en de rol van raadslid

Nieuws

20 januari 2022

Als raadslid krijg je te maken met pastorale situaties. Het zal afhangen van de omvang en organisatie van de gemeente wat je rol als raadslid is in pastorale situaties en hoe vaak het op een raadsagenda staat. Toch zal ieder raadslid er weleens mee te maken krijgen. Op basis van welke overtuigingen en kaders maak jij als raadslid dan je afweging?

Je bent je ervan bewust, dat pastoraat iets anders is dan professionele hulpverlening. Ook begrijp je dat het niet wenselijk is onnodig pastorale situaties in een raad te bespreken. Maar als je merkt dat je op dit thema wat meer basis wilt hebben, volg dan de taakmodule Pastoraat op het digitaal leerplatform van Unie-ABC.

In een aantal compacte blokken leer je als raadslid meer over deze onderwerpen. Wat is eigenlijk pastoraat? Welke niveaus van pastoraat kun je onderscheiden in de gemeente? Wat is het onderscheid tussen pastoraat en hulpverlening? Wanneer is het nodig een pastorale casus in de raad te bespreken? En wat zijn dan de kaders voor zo’n gesprek? Daarnaast leer je in twee verdiepende blokken meer over de onderwerpen dramadriehoek, winnaarsdriehoek, vergeving en verzoening.

Aanmelden voor deze taakmodule kan via dit formulier.

Meer lezen over het digitaal leerplatform kan hier.

Nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen! Staat u al ingeschreven bij de nieuwsbrief van de Unie- of ABC gemeenten? Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-2103023
Tel. Seminarium:
020-2103024
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kom in contact

© UNIE-ABC. Een fusie tussen de Unie van Baptistengemeenten en de ABC gemeenten in Nederland.

Alle Rechten Voorbehouden

Tot slot